Alle

Extra’s bij SaskiaZorgt

Borstvoedingscoach – Doula – Draagdoekconsulent
  Zwangerschaps-, bevallings-, newbornfotografie

Borstvoedingscoach

Als borstvoedingscoach help ik ouders met het geven van borstvoeding. Het is fijn om ze hierbij te ondersteunen, want borstvoeding is een proces wat je moet aanleren. Het is belangrijk dat je hier tijd, rust en ruimte voor neemt. Borstvoeding geef je op basis van gevoel en met aandacht. Een baby drinkt steeds een beetje melk waardoor ze vaak willen drinken. Door uitleg hierover te geven help ik ouders dit te beseffen.

Borstvoeding geven doe je samen

Tijdens het voeden geef ik tips over hoe je de baby aan de borst legt. Ik leg uit hoe je de baby vasthoudt en ondersteuning geeft tijdens het drinken. Daarnaast laat ik weten hoe je ziet dat een baby echt drinkt. Als je eenmaal voelt wanneer het kindje echt goed ligt en goed drinkt, vergeet je dit nooit meer. Door de partner bij de borstvoeding te betrekken doen ze het echt samen. Dat is voor de moeder een enorme steun. Na de voeding vindt de baby het heerlijk om nog even tegen de ouders aan te liggen. Dat is de meest veilige plek, de baby vindt het fijn om een hartslag te horen en warmte te voelen. Ook dit stimuleert het borstvoedingsproces en de band met je baby. Met borstvoeding geef je je baby zoveel meer dan alleen voeding!

Borstvoeding geven heeft veel voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor een betere gezondheid bij de baby maar ook de moeder. Als borstvoedingscoach hoop ik te bereiken dat ouders langer borstvoeding geven. Helaas stoppen moeders in Nederland best snel met borstvoeding. Vaak missen ze een beetje steun en zien ze er tegenop om ermee door te gaan als ze weer moeten werken. Als je het een half jaar volhoudt, is dat echt superknap. Ik zeg altijd: elke slok is er weer één. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen!
Een borstvoedingscoach kan je daarnaast helpen als het geven van borstvoeding erg problematisch verloopt of als er bijzondere omstandigheden zijn. Je kunt haar advies vragen als je zwanger bent, in de kraamtijd en de tijd daarna, zolang je borstvoeding geeft of de borstvoeding wilt afbouwen.

Doula

Een doula kan veel voor je betekenen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling, geboorte en kraamtijd. De focus ligt op wat er nodig is in het moment en op de belevingswereld van de zwangere, barende en net bevallen vrouw. Door bijvoorbeeld massage, acupressuur, visualisatie, meditatie, coaching, suggesties voor houding- en positieveranderingen en manieren om je te helpen je wensen & voorkeuren kenbaar te maken.
Waarom een doula?
Een doula is een investering in jezelf en je kindje. In de geboorte ervaring die je gaat hebben. Jij mag kiezen. Natuurlijk hoeft niet elke vrouw een doula bij haar baring. Maar je kan je jezelf wel een gunnen. Een doula is geen zwaktebod, maar getuigt van inzicht in je mogelijkheden en kwetsbaarheid. En brengt veel voordelen met zich mee. Een doula komt niet in de plaats van wie dan ook. Dat is niet haar intentie en ook niet de bedoeling. Ze is juist verbindend en schept mogelijkheden en daarmee rust en vertrouwen. En dat heeft effect.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een doula bij je baring betrekken een kortere baringsduur kan geven met minder ingrepen. Het vergroot ook de kans op een geboorte ervaring waar je met trots en tevredenheid op terug kan kijken. Of het nou een badbevalling thuis is, een geboorte met toeters en bellen of een (on)geplande keizersnee. Dat is allemaal o.k. als het maar een geboortereis is geweest, waar je als barende vrouw centraal stond. En dat is heel belangrijk. Voor je vrouwbeeld, voor je eigenwaarde en de binding met je kindje. De meeste klachten op langere termijn naar aanleiding van de geboorte hebben namelijk te maken met onvoldoende/niet gezien en gehoord te zijn. En terecht.
Een doula bij de geboorte van je kindje betrekken heeft nog meer voordelen. Uit onderzoek is gebleken, dat een doula tijdens de bevalling zorgt voor:.
• Minder vaak een keizersnede
• Minder kunstverlossingen (tang, vacuüm)
• Minder gebruik van medicamenteuze pijnbestrijding
• Betere APGAR scores van de baby
• Hogere tevredenheid over de bevalling
• Sneller herstel van de vrouw

Draagdoek consulent

Als je eenmaal gelezen hebt wat de voordelen van dragen zijn, wil je natuurlijk graag zelf zo snel mogelijk gaan dragen. Maar welke methode is dan eigenlijk voor jou geschikt? En hoe moet dat eigenlijk zo’n doek knopen? Je hebt wel een filmpje op YouTube gezien, maar daarmee lukt het toch net niet helemaal. En er zijn zoveel verschillende draagzakken te koop, welke zit lekker en kun je het beste kopen?
Een draagdoekconsulent helpt je bij al deze vragen en meer. De consulent kijkt met jou welke manier van dragen het beste bij jou, je kindje(s) en je partner past. Als je het liefst met een doek wilt dragen, leert ze jou hoe je de doek goed en veilig knoopt. Wil je liever een draagzak, dan gaat ze samen met jouw op zoek naar iets wat bij jullie past. Wil je eens proberen hoe een ringsling draagt? Ook dat kan bij een draagdoekconsulent.
Tijdens de kraamtijd kunnen we samen bekijken wat je fijn vind. Ik heb zelf een ringsling, een geweven draagdoek, een stretch draagdoek, een mei-tai (half voorgevormd) en een full-buckle draagzak.

Zwangerschaps-, bevallings-, en newbornshoot.

Heb je weleens gedacht aan een fotoshoot nu je zwanger bent, tijdens de bevalling, in de kraamweek of erna. Ik vind dit geweldig om te doen en heb de nodige professionele materialen in huis. Wat kun je ervan verwachten, ik maak de foto’s op locatie naar wens of bij jullie in huis. Geheel naar jullie wens en behoefte. Na de shoot bekijk en bewerk ik zo nodig de foto’s. Jullie ontvangen de onderstaand genoemde foto aantallen. Wil je graag alle gemaakte foto’s dan is dat mogelijk. Dit kost €25,- extra, verstuurd via WeTransfer. De bevallingsfoto’s zijn voornamelijk in zwart-wit en sepia.

Zwangerschapsshoot € 155,- (25-35 foto’s)
Bevallingsshoot € 135,- (25-35 foto’s)
Newbornshoot € 155,- (25-35 foto’s)
Ik reken reiskosten á € 0,20 cent per km. Ben ik in de kraamweek bij jullie dan zijn er geen reiskosten voor de newbornshoot, ik doe deze dan tijdens de kraamzorgdagen.

News & Updates

Kraamzorg Natuurlijk

Over Kraamzorg Kraamzorg Natuurlijk En dan is de baby er… In de kraamtijd houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten. Zij legt dit vast in het digitale zorgdossier dat tevens voor de verloskundige overzicht geeft hoe het met...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!
Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.