Kraamzorg Natuurlijk

Informatie over (natuurlijke) kraamzorg

Kraamzorg natuurlijk

Je bent op zoek naar (natuurlijke)kraamzorg en je bent bij mij terecht gekomen wat leuk. Ik bied kraamzorg op maat wat inhoudt dat ik die zorg bied die jullie op dat moment nodig hebben. Ik ben er vooral voor de medische zorg, betrokkenheid en deskundig op het gebied van (borst)voeding en warmtezorg. Ik bied meerdere extra’s. Je zal geen zorg te kort komen.

En dan is de baby er…

In de kraamtijd houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten. Zij legt dit vast in het digitale zorgdossier dat tevens voor de verloskundige overzicht geeft hoe het met jullie gaat. Dit digitale dossier is voor jullie in te kijken. Na de kraamweek is dit dossier te downloaden om als naslagwerk te bewaren.

Er wordt uitgebreid vertelt over de verzorging van je baby. Maar ook veel informatie over alles rondom de baby wordt verteld. Ook verricht ik licht huishoudelijke werkzaamheden (vooral gericht op hygiëne) en besteed ik aandacht aan alle leden binnen jullie gezin. Tevens krijg je uitstekende begeleiding bij de borstvoeding. Ook voor flesvoeding ben je aan het juiste adres. Je kunt er dus op vertrouwen dat je straks vol vertrouwen een toekomst opbouwt als nieuw gezin.

Zodra je de geboorteaangifte hebt gedaan krijg je binnen vijf werkdagen het BSN-nummer van je kindje. Als je dit binnenkrijgt meld je hem/haar aan bij je zorgverzekeraar.

En het allerbelangrijkste: geniet van je baby, de kraamtijd en je nieuwe leven als ouder(s).

Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg heeft veel raakvlakken met de reguliere kraamzorg. Natuurlijke kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby staan bij natuurlijke kraamzorg centraal. Daarnaast wordt er onder andere aandacht besteed aan warmtezorg en het gebruik van wikkeldoeken en kleding van natuurlijke materialen. Als Natuurlijk Kraamverzorgende zal ik ook de reguliere kraamvrouwen kennis laten maken met het natuurlijke. Gewoon als aanvulling en om te ervaren. Kraamzorg staat voor rust, ondersteuning en leren. 

Hieronder 7 tips voor als ik niet jou natuurlijk kraamverzorgende zal zijn… of alvast wat interessante informatie:

  1. Een natuurlijk kraampakket, ken jij het al? Een kraampakket vol verzorgingsproducten met natuurlijke, duurzame oorsprong met daarin het welbekende kraamverband, alcohol en gaasjes. Maar denk bijvoorbeeld ook aan gedroogde kamille en kamilleolie. De inhoud verschilt per pakket. Helaas worden natuurlijke kraampakketten (nog) niet vergoed, maar je kunt het natuurlijk ook cadeau vragen.
  2. Het gebruik van wol. We weten allemaal dat het belangrijk is om je pasgeboren kindje goed warm te houden. Je kunt dit op een natuurlijke manier doen door wol te gebruiken. Wol houdt warmte vast als het koud is, maar laat het juist los wanneer het te warm wordt. Het heeft een hoge vochtopname zonder nat aan te voelen. En wol neemt afvalstoffen van de huid gemakkelijk op. Gebruik bijvoorbeeld wollen kleertjes, sokjes, dekentjes en een wol-zijden strikmutsje. Zelfs de H&M verkoopt tegenwoordig betaalbare rompertjes van wol. Of kijk anders eens bij “Ziloen” of “GreenJump”.
  3. Je kindje inwikkelen (niet bakeren). Een manier om je pasgeborene extra geborgenheid te bieden is door hem of haar te wikkelen in een soepele geweven wollendoek. Zo blijft je kindje goed warm en het geeft jouw kleintje een geborgen en veilig gevoel. Wikkelen bevordert daarnaast een rustige slaap. Bij het wikkelen doe je een wollen dekentje stevig, maar niet te strak om het lijfje van je kindje. Het is dus iets anders dan inbakeren. Tijdens de kraamweek laat ik jullie het wikkelproces ervaren en natuurlijk kun je het na een aantal keer ook zelf.
  4. Kamille voor van alles en nog wat… Wist je dat de botanische naam van kamille (Matricaria Chamomilla) is afgeleid van de Latijnse woorden: mater = moeder en caria = zorg? Dit zegt eigenlijk al heel veel over de brede toepasbaarheid van dit bijzondere bloemetje tijdens de kraamtijd. Zo kan je het tijdens je kraamtijd onder andere gebruiken als stoombadje, als toiletspoeling of als kompres bij zwellingen. En je kunt er natuurlijk heerlijke thee van maken. Het blad ‘Moederen’ vertelt je meer hierover.
  5. Kwark-compressen. Geef je borstvoeding en heb je last van stuwing of een borstonsteking? Dan kunnen kwarkcompressen helpen. Deze en nog meer toepassingen met natuurlijke materialen gaan jullie ervaren in de kraamweek.
  6. Verwarmend eten. Tijdens de kraamtijd is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt of beter nog: laat zorgen! Je bent in deze herstelperiode extra vatbaar voor kou en ziektes. Verwarmende gerechten zoals verse kippensoep en havermout helpen bij het herstel en ze verhogen je weerstand. Geen puf om te koken? Vraag je partner of vrienden om iets lekkers te maken. Of gebruik de eerste weken van je zwangerschapsverlof om je diepvries alvast te vullen met maaltijden en soep. Dan staat er zo een voedzame maaltijd op tafel na je bevalling. In het boek The First Forty Days vind je lekkere recepten vol ingrediënten om je herstel te bevorderen.
  7. Wil je meer weten over natuurlijke kraamzorg? Dan is het blad Moederen, echt een aanrader. Dit fijne blad vertelt je alles over hoe je op een natuurlijke manier met je zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode om kunt gaan. Het staat vol praktische tips, zoals hoe maak je een kamille wrap, hoe ziet een natuurlijke babyuitzetlijst eruit en meer. ‘Moederen’ is online te koop.

 

News & Updates

Kraamzorg Natuurlijk

Over Kraamzorg Kraamzorg Natuurlijk En dan is de baby er… In de kraamtijd houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten. Zij legt dit vast in het digitale zorgdossier dat tevens voor de verloskundige overzicht geeft hoe het met...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!
Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.