Je bent

zwanger en nu

Informatie over kraamzorg, verloskundige, moeders voor moeders en andere zaken die voor nu belangrijk zijn

Gefeliciteerd je bent zwanger wat moet er allemaal geregeld worden en wanneer… Hieronder een aantal zaken die je zeker niet moet vergeten.

Kraamzorg

Je kunt je het beste zo spoedig mogelijk inschrijven voor kraamzorg. Als klein bureau zit ik sneller vol. Je mag je al inschrijven vanaf je weet dat je zwanger bent. Schrijf je je in tussen de 12-16 weken dan is dat binnen de gestelde termijn. Zit ik vol dan zal ik samen met jullie op zoek gaan naar een oplossing. 

Verloskundige

Ben je ongeveer 6 weken over tijd bent en alles verloopt verder normaal, is het tijd om een afspraak met de verloskundige te maken.

Op zoek naar een verloskundige bij jou in de buurt? Kijk dan even op de website www.deverloskundige.nl 

De verloskundige zal in principe gedurende de hele zwangerschap jouw begeleiding zijn. Ze helpt je de zwangerschap door te komen en houdt jou en je baby voortdurend onder controle. Ook geeft ze je adviezen, onder andere over voeding, leefstijl en een goede voorbereiding op de bevalling. Daarnaast is de verloskundige degene die de bevalling zal begeleiden.

Omdat je gedurende een langere periode met een verloskundige te maken krijgt, is het belangrijk dat je al vanaf het eerste bezoek op haar kunt vertrouwen. Kies daarom een verloskundige waar je je goed bij voelt.

Moeders voor Moeders

Deze organisatie zamelt urine in van pril zwangere vrouwen. Uit de urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die gebruikt worden bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Vanaf de zesde week mag je meedoen met Moeders voor Moeders. Je staat urine af om andere vrouwen te helpen om zwanger te worden.

Dat heerlijke gevoel. Dat gun je elke vrouw. Ga voor meer informatie naar www.moedersvoormoeders.nl en lees hoe je jouw geluk kunt delen. Je kunt ook gratis bellen naar 0800-0228070. Aanmelden kan tot en met de 11e week van je zwangerschap. 

Werkgever

Rond de drie maanden is het prettig om je werkgever op de hoogte te brengen van jouw zwangerschap. Wettelijk gezien hoef je je werkgever pas drie maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum te vertellen van je zwangerschap. Echter zal het wel eerder zichtbaar zijn voor hem of haar aangezien je buik behoorlijk in omvang zal zijn toegenomen.

Je werkgever kan namelijk tijdig met jou je werkzaamheden bekijken en eventueel verlichten gedurende je zwangerschap. Daarnaast kan hij op zoek gaan naar een vervanger tijdens jouw verlof.

Kraampakket

Misschien krijg je een kraampakket van je zorgverzekeraar (check je polis), als dat niet het geval is kun je een compleet kraampakket bij de apotheek kopen. Heb jij recht op een kraampakket van je zorgverzekeraar? Vergeet dan niet op tijd je kraampakket aan te vragen.

Niet vergeten

-Om drie weken voor de uitgerekende datum het bed op klossen te zetten. Je kunt een uitleenpakket kraamzorg bestellen bij medipoint.nl dit word vergoed vanuit de basisverzekering!!
-Om opvang te regelen voor je kinderen en eventuele huisdieren als je in het ziekenhuis gaat bevallen.
-Om een papieren lijstje te maken met de belangrijkste telefoonnummers van mensen die  jullie na de bevalling willen bellen.
-Om het fototoestel en/of de videocamera binnen handbereik te zetten (zorg dat de batterijen opgeladen zijn).

-Het is handig om een ‘vluchtkoffer’ klaar te zetten vanaf ongeveer 35/36 weken zwangerschap, voor het geval je (opeens) naar het ziekenhuis moet. 

Na inschrijving ontvang je een inlog voor jouw cliëntenkaart, hier staan na acceptatie wat handige checklijsten.

Heb je alles van je checklijst afgevinkt en alles voor je bevalling klaargezet, dan kan de bevalling onbezorgd beginnen!

News & Updates

Kraamzorg Natuurlijk

Over Kraamzorg Kraamzorg Natuurlijk En dan is de baby er… In de kraamtijd houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten. Zij legt dit vast in het digitale zorgdossier dat tevens voor de verloskundige overzicht geeft hoe het met...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!
Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.